Lessetek be egy extravagáns olasz otthonba!

Szöveg: Kollár Franci, Fotó: PuzzlePix / Mondadori (Casaviva)
2017. április 12. 20:00

Ha lakberendezésről van szó, az olaszok mindig az élvonalban járnak. A stílus és elegancia képviselői szemléletes példákkal szolgálnak évről évre az enteriőrtervezésben.

Az olasz dizájnerek nem csak praktikus megoldásokkal szolgálnak egy téregyüttes megalkotásakor, szemléletük középpontjában inkább az esztétika és a minőség állnak. Extravagáns tanácsaik és naprakész iránymutatásaik egyszerre ötvözik a klasszikus stílusjegyeket és a modern, divatos elemeket egy otthonban.

 


Az olaszos stílusú lakásokban gyakran előfordul, hogy a tulajdonosok egy élettérben egyszerre több funkciónak is kedveznek. A nappaliban kialakított dolgozósarok szinte már hétköznapi megoldásnak számít, amit stílusban is hozzá lehet alakítani a helyiséghez.

 


A konyhában szeretik az egyszerűbb, minimalista megoldásokat, de az olaszok ezt is kissé rendhagyó módon oldják meg. Ennek az irányzatnak a jellemző stílusjegyei a hófehér, fényes felületű beépített szekrények, amik a konyhában például tágítják a teret és mellette még egy klasszikus formájú étkezőasztal is jól mutat.

 


A monokróm enteriőrök titka, hogy a bútorzattól kezdve az utolsó használati tárgyig, szinte minden fehérben pompázik. Az olasz stílus kedvelői ezt a látványt nem színekkel, hanem különböző anyagú és struktúrájú felületekkel és izgalmas mintákkal ellensúlyozzák. A hálóban jól mutatnak egymás mellett a geometrikus alakzatok és a különböző absztrakt megoldások.


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Lessetek be egy extravagáns olasz otthonba!
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér