Tippek a hatékony tavaszi nagytakarításhoz

Szöveg: Kollár Franci, Fotó: PuzzlePix / Shutterstock
2017. március 31. 11:00

Az első napsugarak beköszöntével jobban észrevesszük a lakásban a felhalmozódott szennyeződéseket. Az ablakpucolástól kezdve a szőnyegek szellőztetésén át sok feladat vár ránk ilyenkor, aminek során felfrissíthetjük az összes helyiséget.

Érdemes szisztematikusan haladni bentről kifelé, hogy a kitakarított lakásrészekhez már ne kelljen visszatérni. A lakás kitakarítása során fontos szempont, hogy ne használjunk káros vegyszereket, inkább a természetes alapanyagú tisztítószerekhez nyúljunk.

 


A nagyobb felületek letakarításához használjunk speciális portörlőkendőt, ami magába szívja a porszemeket ahelyett, hogy felkavarná őket maga körül. Így ezeket később se tudjuk beszippantani.

 


A fürdőszobában is végezhetünk egy alaposabb takarítást. A szaniterek és a csaptelepek letisztítását ritkábban végezzük el, így jobban megmarad a vízkő ezeken a felületeken.

 


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Tippek a hatékony tavaszi nagytakarításhoz
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér