Tavaszi felfrissülés a lakásban

Szöveg: Kollár Franciska, fotó: Amara, Dunelm
2017. február 16. 15:30

A tél utolsó heteiben már nagyon vágyunk a napsütésre, a színekre, a testi-lelki feltöltődésre. A tavasz beköszöntéig még van idő néhány kisebb átalakításra a lakásunkban, amivel fel tudjuk frissíteni a környezetünket...

A sötét, borongós napokon jól esik behúzódni a meleg, otthonos lakásba, de ahogy hosszabbodnak a nappalok, a szervezetünk is egyből elkezd ébredezni. Még erőtlenek vagyunk a nagytakarításhoz és a teljes lakásfelújításhoz, de kisebb praktikákkal, a lakástextilek áthúzásával és világosabb tónusú színek használatával lassan elkezdhetjük otthonunk felpezsdítését.

Sokszor elég, ha friss virágot teszünk a vázába, vagy beszerzünk párat a tavasz gumós hírnökeiből. Bár a reggelit még nem a szabad levegőn fogyasztjuk, de ettől még a kávéscsészék és a konyhai étkészlet vidám mintázatai és pasztelles színei jókedvre deríthetnek minket.


 


A hálószobában is szükségünk lesz a frissítésre, hiszen még mindig több időt töltünk az ágy puha párnái között, mint a szabadban. Az ágyneműn is tudunk könnyíteni, ha egy lágyabb, puhább anyagot választunk és a tavaszi virágminták is diszkréten beköszönhetnek a lakásba.


 


A 2017-es év nagy kedvence a ’greenery’, azaz a levélzöld üde színvilága, amit a természetből merítettek a szakemberek. A nappaliban nagyon mutatós, ha a kanapéra egy-egy párnahuzatot kicserélünk erre a színre. Fokozhatjuk a hatást, ha néhány élő kúszónövényt is rakunk a térbe.


 


A lakás több pontján is helyezhetünk el zöld növényeket, aminek mintázatait a textíliákon is visszaidézhetjük. Nagy divat a természetből merített termések, minták alkalmazása a dekorációkon, kiegészítőkön, használhatjuk akár faliképként is.


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Tavaszi felfrissülés a lakásban
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér