Egy amerikai konyhás nappali Rákospalotán

fotó: Soltész Mátyás
2017. január 10. 15:59

Egy közel száz éves házban található ez az eklektikus, 24 négyzetméteres amerikai konyhás nappali, mely a főzni szerető tulajdonosok személyiségét és ízlését tükrözi.

A funkciók elkülönítését egyrészt a két ablak közti téglafallal, másrészt a szoba két oldalának falszínével oldotta meg a tervező, a konyha fehér, míg a nappali szürke színt kapott.
- A bútorok színvilága szándékosan különböző, a nappali szürke világába a kiegészítők költöztetik az étkező életteli színeit. - magyarázza Szigeti Zoltán lakberendező. 

A lakás tulajdonosai sok időt töltenek a 24 négyzetméteres térben, azt szerették volna, hogy a berendezés emelje a közös főzések hangulatát. Azt is kérték a tervezőtől, hogy a bútorok ne csak egy stílust képviseljenek, így ő az eklektikus irányt célozta meg. A konyhasziget fölé a csillárt például a konyha vintage stílusához választotta, az étkező feletti lámpával pedig az étkező piros színvilágú, egységes elkülönítése volt a cél. 

A helyiség talán legegyedibb és leghangsúlyosabb pontja a kanapé fölött található, a teret tágító tükör kerete, ami a szoba korábbi ajtajából készült.
- Szeretem a DIY megoldásokat, főleg, ha azok egy régi, amúgy hulladéknak szánt tárgynak új szerepet adnak – magyarázza a tervező, aki büszkén mutatja az egyedi megoldásokat a lakásban. 


 


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Egy amerikai konyhás nappali Rákospalotán
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér