Kerti bútorok új színekben

2017. március 14. 11:00

Lássuk, hogy milyen divatszínek szerepelnek idén a kültéri bútorok palettáján, és hogyan dobhatjuk fel ezekkel kertünket, balkonunkat, teraszunkat!

Sárga tónusok A finom vajsárgától a telt sáfrányszínig terjedő skálán számos árnyalat szerepel, amelyek akkor is vidámságot sugároznak, ha felhő takarja el a napot. A citromsárga frissességet áraszt és helyszűke esetén tágítja a teret, a meleg okker színfoltok pedig otthonos érzetet keltenek a nagy kiterjedésű kertben.

 


Kék árnyalatok A Pantone idei divatszíne – a rózsakvarchoz és a pinkhez egyaránt passzoló derűs kék – mellett reneszánszát éli a holland fajanszedényekről közismert, erőteljes delfti kék. Utóbbi tetszetős kontrasztba állítható a fehérrel, továbbá a citrom- és narancssárgával.

 


Bézs Az élénk árnyalatok még hangsúlyosabbak lesznek semleges tónusok, pl. a megunhatatlan bézs és homokszín vagy a tompa zöldeskék társaságában.

 


Alkalmazási ötletek Egyszerűen és nagyobb pénzkiadás nélkül kipróbálhatjuk a színhatásokat egynyári virágágyak bevetésével vagy az edénykert felfrissítésével, egy-egy kerti bútor átfestésével, valamint új napernyő, ülő- és díszpárnák, kaspók és erkélyládák elhelyezésével.


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Kerti bútorok új színekben
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér