Mit válasszak csempe helyett?

Képek forrása: D.Lechner GmbH. Minden jog fenntartva!©
2017. április 13. 15:30

Napjainkban számos lehetőség közül választhat az, aki konyhájában hátfalként, tehát az alsó és a felső elemsor közti terület borításaként nem hagyományos csempét szeretne használni. Mutatjuk, mik a legújabb lehetőségek!

Rendkívül modern és esztétikus hatást kelt akár egy üveg hátfal vagy kerámia felület, de sokan szeretik a munkapult folytatásaként felfutó borítást is, legyen az hagyományos munkalap vagy akár valamilyen természetes anyag. Az utóbbi években a prémium kategóriát az üveg és a kerámia hátfalak képviselik.
A laminált alapanyag a legismertebb és a leggyakrabban alkalmazott munkafelület a konyhában, mivel tartós és könnyen tisztítható. A paletta széles: az egyszínűtől a fényes felületeken át a strukturált és kőhatásúakig mindenki találhat számára megfelelőt. Minden laminált felület színazonos hátfalként is kapható.

 


Nem csak a konyhában, az irodabútoroknál is kedvelt a laminált hátfal, hiszen esztétikus és jobban tisztán tartható, mint a festett vagy a tapétázott fal. A Color Naturalis bemutatótermében több konyhánál, illetve az irodabútorok tervezésekor is ezt a lehetőséget választották. A hozzájuk ellátogató érdeklődők kiállított bútoraikon élőben is megtekinthetik, hogyan is néznek ki ezek a valóságban.

 


Az egyediség az üveg hátfalaknál a legszembetűnőbb  ezzel a megoldással a legkülönlegesebb és legexkluzívabb terveket is életre kelthetjük. Rendelhető trendi és exkluzív motívumokkal, vagy az Ön által választott kedvenc családi fotóval, mellyel még otthonosabbá varázsolhatja konyháját. A minták a legmodernebb nyomtatási technológiával készülnek, ennek köszönhetően nem árt nekik sem az UV-fény, sem a hő.

 


Valamennyi motívum rendelhető többféle vastagságú üveggel, azonban a vastagságtól és a felület nagyságától függően a minták különbözőek lehetnek. Rendelje meg saját üveg hátfalát a kívánt mintázattal, vagy egy kedvelt családi fotóval, és megrendelés után 4-5 héten belül konyhája éke lehet! A minél jobb hatás eléréséhez szükséges a nagy felbontás és a jó minőség!

 


Az üveg, a konyhában és fürdőszobában népszerű alapanyag, a divatos és egyedi mintáknak köszönhetően azonban egyre több közösségi épületben is találkozhatunk vele, akár egy kávézóban vagy információs pult kísérőjeként. Az üveg hátfal tömörfa munkalapokkal vagy ásványi anyaggal kombinálva ötvözi az időtállóságot a modern stílusjegyekkel.

 


A kerámia munkalap csak pár éve van jelen a piacon, tehát viszonylag újdonságnak számít a konyha világában. Természetes anyag, kevés „gondoskodást” igényel. Rendkívül könnyen tisztítható, higiénikus, pórusmentességének köszönhetően nem szívja magába a folyadékot. Egyre több ügyfelünk választja emiatt felfutó hátfalnak is vagy akár páraelszívó mögé. Ha  fontos számunkra a környezettudatosság, ez lesz akkor a megfelelő alapanyag, hiszen teljes mértékben újrahasznosítható.

 


A természetes alapanyagok kedvelőinek ajánljuk az ásványi anyagból készült munkalapot és hátfalat. A természetes kő az állandósság egyik szimbóluma. A Color Naturalis ügyfeleinek körében kedvelt a kő munkalap, valamint az üveg hátfal kombinációja, mely szemet gyönyörködtető látvány.

 


Kedvelt alapanyag a kvarckő is, mely érzetre a valódi kő hangulatát idézi. Akik a természetes kő hívei, azok lelkesedni fognak a kvarckőért is. Fantáziadús mintákkal, illetve kőre emlékeztető felületekkel a kvarckő végtelen sok formalehetőséget kínál. A kvarckő kollekció természetesen hátfalként is alkalmazható.

 


Sokan kérdezik, mi a helyzet a tömörfa hátfallal? Munkalapként megállja a helyét, azonban hátfalnak nem szokták ajánlani. Ennek oka a hajlékonysága, sérülékenysége, ugye a főzőlap mögött például állandó hő éri. Az érdeklődőknek a Lechner „Compact massiv” fantázianevű munkalapját kínálják alternatívaként, mely hátfalként is kitűnő választás. A termékcsalád ötvözi a természetes fa melegségét és az attraktív formavilágot, 12 mm-es vastagságával és fekete magjával modern és exkluzív hatást érhetünk el. A rendszeres ápolás a fa esetében alapvető fontosságú, de a rendszeres gondoskodásnak és felületkezelésnek köszönhetően olyan felületet kaphat, melyben hosszú időn keresztül örömét lelheti.

 


A hátfalak tekintetében sokrétű és nagy a választék, a Color Naturalis szakemberei azonban segítenek kiválasztani az Ön számára megfelelőt!  A felsorolt termékek bemutatótermükben is megtekinthetőek, forduljanak hozzájuk bizalommal!


www.colornaturalis.hu


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Mit válasszak csempe helyett?
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér