Sok kicsi sokra megy

2006. október 19. 16:34

Azonos életritmusú családokban a fürdőszoba gyakran válik súrlódások színhelyévé. Hiába nagy, gyakran már valóban szobányi méretű, ha nem jutunk be, mert valamelyik családtagunk elfoglalta. Hiába szeretnénk ellazulni egy illatos habfürdőben, de valaki folyton ránk ront. Hiába van két mosdó, ha aki éppen a WC-t használja, magára zárja az ajtót.

Hiába divatos a csempe és a design, ha a szennyeshalmok, és a szárítón lógó ruhák mindent elcsúfítanak. Ezzel a szobaméretű fürdőszoba elrendezéssel a fenti gondokat igyekeztem orvosolni.

Van itt minden, sőt még egy kicsit több is, ami egy jól használható fürdőszoba kelléke. Két mosdó hatalmas pulttal, rengeteg tároló, vécé, bidé, piszoár, fürdőkád, zuhanyozó, fésülködő asztal, sok tükör, ülőkék, szennyestartók, mosógép, fregoli, kazán, gardrób, természetes világítás és szellőzés.

A funkciókat különválasztottam, egymástól elszeparálható, a kellemesebb térérzet érdekében, esetenként összenyitható fülkékbe csoportosítottam. A fülkéket úgy helyeztem el, hogy a szagosabb és páradúsabb funkciók kerüljenek az ablakok közelébe. Csak a központi, mosdós folyosónak nincs közvetlen, természetes világítása és szellőzése, de az üvegtégla-falakon és az áttetsző üveges tolóajtókon keresztül ez a terület is kap fényt.

  57950-142-1-d00004561a0961890284f.jpg
Azonos fülkébe került a vécé és a bidé, egy másikba a piszoár, egy újabba a mosógép, a szárító és a takarítószerek. A kádat és a zuhanyozót is különválasztottam, így ha valaki szégyenlős, vagy egyszerűen csak nyugalomra vágyik, akkor is el tud vonulni, a többiek akadályozása nélkül. E két fülke elválasztó fala egy térbe állított törölközőszárító radiátor, melyet mindkét oldalról lehet használni. A fülkékben lévő ülőkék egyben szennyestartók, így a levetett, mosásba küldendő ruhától bárhol, észrevétlenül meg lehet szabadulni.

A központi részben van a kétmosdós pult és egy fésülködő asztal, hogy a sminkelés idejére már felszabadulhasson a mosdó. A reggeli készülődés, vagy az esti kádban nyújtózkodás közben jó szolgálatot tesz egy kisebb, lapos képernyős TV, amit szintén ebben a központi, kevésbé páraterhelt részbe helyeztem. A mosdóknál lévő tükrök által még a képernyőnek háttal álló is kényelmesen rá-rá pillanthat a monitorra. Ebbe a helyiségrészbe került a cirkó is, természetesen rejtve, valamint a gardrób egy része, amibe elfér az egész család alsóneműje, a törölközők és a köntösök.

Az egységes anyaghasználat és a fülkékbe „befolyó” burkolati minta ellensúlyozza a tagoltságot, így nyitott fülkeajtók mellett is harmonikus helyiségképet nyújt, miközben egy nagy létszámú család egyszerre történő fürdőszoba használatát teszi lehetővé.

Szöveg és rajz: Zsóri Hajnalka

 
Tetszés szerint
  57954-142-2-180-d00004562ab6c9a4fb50a.jpg
A belsőépítészek fantáziadús, egyedi bútorokat terveznek, akik saját csapatukkal a kivitelezést és a felszerelést is megoldják. Praktikus, modern bútoraikat a hely adottságai és a megrendelő igényei szerint készítik, kiváló minőségben.

 
Van Gogh a fürdőnkben
Számos lehetőség áll azok előtt, akik igazán egyedi fürdőszobára vágynak. Különleges hangulatot adhat a dekoratív díszburkolat, például egy márványfestmény. Készítőjük nagy festők műveit jeleníti meg kiváló minőségű márványlapokon, hogy akár fürdés, borotválkozás vagy sminkelés közben is gyönyörködhessünk Manet, Michelangelo, Renoir vagy Van Gogh alkotásaiban.

  57955-142-3-d0000456393f99316257d.jpg
  57956-142-4-d00004564e2f6a83b59bd.jpg


 

 

  

  57957-142-5-d000045651e8d489065db.jpg
További érdekesség a manuális technológiával, több alapszínben és mintában,
természetes gyöngyházból készülő gyöngyházcsempe, amely a legszebb éke lehet a fürdőszobának.

A fém és gyöngyház ötvözésével készülő dekorkockák variálhatósága szinte korlátlan díszítési lehetőségeket kínál. Mindhárom termék a már ismert, hagyományos hidegburkoló technikákkal egyszerűen beépíthető.

 

A gyártók, ill. forgalmazók elérhetőségeiért keresse szerkesztőségünket! LK06/10
1/5

Sok kicsi sokra megy


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Sok kicsi sokra megy
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér