Hogyan tegyünk izgalmassá egy 3 négyzetméteres fürdőszobát?

fotó: Szigeti Zoltán
2017. január 3. 13:19

Erre lehet jó példa ez a kicsit skandináv, kicsit indusztriális fürdőszoba Újbudán!

A fekete és a fehér színek használatával, egyedi geometriai megoldásokkal tették nem mindennapivá ezt a fürdőszobát. A tulajdonos merész, nyitott személyiségét hűen tükrözik az elgondolások.
- Elsősorban a faltól falig érő tükörrel nagyítottuk a teret, de a fehér csempe is nagy változást jelentett az előző, bézs árnyalathoz képest – mesélte az egyszobás lakásban található, 3 négyzetméteres monokróm fürdőszobáról Szigeti Zoltán lakberendező. Úgy alakította át a kis helyiséget, hogy az minden centiméterében igazodjon a multinacionális cégnél dolgozó üzletember ízléséhez és a divathoz.
A fürdőszobában egyaránt megtalálhatók a skandináv és az indusztriális stílus jegyei, a fekete és a fehér színek variációja pedig a megbízó kívánsága volt.


 

- A tervezésnél a már meglévő cementlapok mintájából indultunk ki, a színes opciók helyett a fekete-fehér kombináció volt a nyerő. Plusz színként csak az elegáns bronz jelenik meg a lámpatesteken, és a fekete csövek nyitótekerőjén – tette hozzá a lakberendező.
Szigeti Zoltán, a Tygertrend tervezője azt is elárulta, hogy a főtávos vezetékek átalakítása és elrejtése nagyon költséges lett volna, ezért a hibából erényt kovácsoltak: inkább hangsúlyozták, mint elrejtették azokat.
 


- Ugyanezért festettük feketére a megrendelésre, lakatossal készített, mennyezetre rögzített törölközőtartót is. Eredetileg is terveztük a villanyvezetékek hangsúlyos, falon kívül fekete textilkábellel vezetését, így ehhez igazodtak ezek a részletek is – fogalmazott a lakberendező.


 


 


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Hogyan tegyünk izgalmassá egy 3 négyzetméteres fürdőszobát?
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér