Egy átlátható konyha nemcsak ránézésre szép, de hatékonyabbá és könnyebbé teheti a főzést és a sütést, helyet spórolhatunk, ráadásul még pénzt spórolhatunk általa. Mindehhez pedig csak elég jobban átgondolnunk, hogyan és hol tároljuk az élelmiszereinket és a konyhai eszközeinket.
1. Tegyünk rendet a fiókokban!
Első lépésként szortírozzuk ki a felesleges dolgainkat a fiókokból: meg fogunk lepődni, mennyi hely szabadul majd fel, ha a már nem használt tárgyainkat nem itt tároljuk. Egy rendszerezővel nemcsak átláthatóbbá tehetjük a fiók tartalmát, de például az éles késeinket is biztonságosabban tudjuk tárolni általa.
2. Tároljunk okosan!
A száraz, hűtést nem igénylő élelmiszereket, mint a lisztet, zabpelyhet, cukrot, valamint a fűszereket is jobb, ha az eredeti csomagolásuk helyett üvegekbe, műanyag tárolókba téve tároljuk. Nemcsak higiénikusabb, hanem főzés és sütés közben is közben is jól jön, ha első pillantásra tudjuk, hová nyúljunk, mire van szükségünk. Még jobb, ha felcímkézzük a tárolókat, esetleg színek szerint csoportosítjuk őket.
3. Mutatós és praktikus
Egy szép tálalószekrény nemcsak a konyhánkat vagy az étkezőnket dobhatja fel, hanem a sokszor használt tányérokat, edényeket, valamint akár a száraz élelmiszereket is tárolhatjuk benne. Arra ügyeljünk, hogy a bárki számára látható polcokon, üveggel ellátott szekrényajtók mögött mindig tartsunk rendet, ne zsúfoljuk tele ezeket a részeket!
4. Minden kéznél
Megosztó, ám felettébb hasznos tud lenni a munkapult felett kialakított nyitott polc, ahová a leggyakrabban használt alapanyagokat, fűszereket és a főzéshez, sütéshez használt eszközeinket is tehetjük. Válasszunk dekoratív, egymással és a konyhánkkal harmonizáló tárolókat!
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!