Lezajlott a Michelin Guide 2025-ös díjátadója, ahol kiderült, mely magyar éttermek kerültek be a világ egyik legtekintélyesebb gasztronómiai rangsorába. Mutatjuk a magyar Michelin-csillagos éttermeket. Mindegyiket gyönyörű belső tér jellemez.
A legújabb Michelin-csillagokat ünnepélyes gála keretében hirdették ki. A világhírű étteremkalauz által elismert séfek és éttermek számára ez az este karrierjük egyik csúcspontját jelentheti. A csillagok mellett idén is több különleges díj talált gazdára, amelyekkel a szakma kiemelkedő szereplőit méltatták.
Összeköti az embereket és kultúrákat
Csendes Olivér, a Visit Hungary igazgatója elmondta: a gasztronómia ma már sokkal több, mint kulináris élmény, közös, nemzetközi nyelv, amely összeköti az embereket és kultúrákat. Egyre többen indulnak útnak azért, hogy megízleljék egy ország valódi karakterét: az utazók közel 20 százaléka kifejezetten gasztronómiai élmények miatt utazik, és a prémium utazók több mint fele már előre lefoglalja a kiszemelt éttermeket. A helyi ízek és alapanyagok felfedezése ma az utazás egyik legerősebb motivációja és ebben Magyarország különösen erős – tette hozzá.
Ezért jár a Michelin-csillag
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A Michelin-csillagokat azok az éttermek kapják, amelyek kiemelkedő konyhaművészetet képviselnek, figyelembe véve öt egyetemes szempontot: az alapanyagok minőségét; az ízek harmóniáját; a technikák mesterszintű alkalmazását; a séf személyiségét, amely az ételeiben tükröződik; valamint – ugyanilyen fontos módon – az állandóságot, mind az étlap egészét, mind az idő múlását tekintve.
Ők a 2025-ös díjazottak
A Michelin Guide 2025 magyar díjazottjai a következők:
Michelin-csillag:
- 42 Restaurant, Esztergom, Koppány Levente
- Babel, Budapest, Kaszás Kornél
- Borkonyha, Budapest, Sárközi Ákos és Puskás Csaba
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
- Costes, Budapest, Erdei János és Rácz Jenő
- Essencia, Budapest, Tiago Sabarigo
- Pajta Étterem, Öriszentpéter, Akács István
- Rumour by Rácz Jenő, Budapest
- Salt, Budapest, Tóth Szilárd
Két Michelin-csillag:
- Platán Gourmet, Tata, Pesti István
- Stand Restaurant, Budapest, Széll Tamás és Szulló Szabina
Az Év Nyitása:
- Padi (Rátka)
Selected by Michelin – ajánlott éttermek:
- Bibo Budapest, Kanász László
- Dereszla Bisztró, Bodrogkeresztúr, Bém Bence
- Fausto’s Ristorante, Pfluger Ákos
- Lokal at the Lake, Fonyód, Csillag Richárd
- Majorelle, Saad Douyal
- Padi, Rátka, Gerák Máté
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
- Petrányi Pince és Borterasz, Csopak, Ruga Endre
- Tiszavirág, Szeged, Karakas Dávid
Green Star minősítést kapott:
- Pajta, Őriszentpéter
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
- Salt Budapest, Budapest
- Graefl Major Kétútköz
- Onyx, Budapest
Bib Gourmand elismerést kapott:
- Anyukám mondta, Encs, Dudás Szabolcs
- Goli, Budapest, Harel Zakaim
- Iszkor, Mályinka, Pohner Ádám
- Kistücsök, Balatonszemes, Jahni László
- Morzsa, Pécs, Kurucz Attila
- N28 Wine and Kitchen, Budapest, Nagy Szabolcs
- Platán Bisztró, Tata, Mogyorósi Donát
Special Awards elismerést kapott:
- UMO Restaurant, Budapest, Ráduly Róbert
Sommelier Award:
- Varga Norbert, Stand, Budapest
Az Év Fiatal Séfje:
- Pallag Dávid, Rutin, Budaörs
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon és az Instagramon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!