Tippek retró hangulathoz…

Szöveg: Kollár Franci, Fotó: Target
2017. március 22. 16:00

Ahogyan a történelem is ismétli önmagát, úgy a lakberendezésben is időről időre visszanyúlunk a régi idők nagy tervezőinek munkáihoz. Az egyik ilyen meghatározó korszak az 50-es évekbeli Mid-Century stílus, amit kiválóan lehet vegyíteni a mai, modern bútordarabokkal.

A Mid-Century Modern stílusú tárgyak időtállóak és elképesztően esztétikusak. Nemcsak praktikusak, de a vizuális megjelenésük is csodálatos. Sokat közülük még ma is gyártanak, de leginkább a használt bútorpiacokon vagy galéria tulajdonosoknál találkozhatunk ilyen darabokkal. A stílus Amerikából ered, de Olaszország és a skandiván országokban is jelentős volt a tervezés.

 


A Mid-Century Modern stílust ma már a játékosság, az életöröm, a színek és a leleményesség hatja át a kezdeti időkhöz képest. Nálunk a skandiván vonal sokkal elterjedtebb, ahol a fa és az üveg használata mellett a letisztult formavezetés jellemző, illetve a természetes jelleg.

 


A lakberendezési irányzat legjelentősebb képviselői a lekerekített fa bútorokat részesítették előnyben, amihez fém betéteket használtak. Ezeket a darabokat bizony akkor is és most is meg kellett fizetni.

 


A letisztult, egyszerű bútordarabok mellett rendkívül jól mutatnak a mai színes, modern lakástextilek és kiegészítők.

 


A pasztell árnyalatok és a finom, érzéki tárgyak tökéletesen harmonizálnak a Mid-Century Modern stílusú fa bútorzattal egy mai lakásban.

 


Ebben az évben kimondottan hangsúlyos a fonottas tárgyak megjelenése a lakásokban. A tissage falidekoráció jól mutat egy 60-as évekbeli bútorral.


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Tippek retró hangulathoz…
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér