Rusztikus stílus kialakítása a lakásban

Szöveg: Kollár Franciska, fotó: DFS Furniture, H&M Home, Sanderson
2017. február 17. 11:00

A nyers, természetes anyagok használata sosem fog kimenni a divatból, de alkalmazásában mindig vannak aktuális trendek. Manapság a modern skandináv otthonoknál és a vidékies, provance-i stílusnál alkalmazunk nyersfa-megoldásokat és bontott-tégla felületeket.

Ezzel a belsőépítészeti megoldással nagyon izgalmas enteriőröket tervezhetünk meg, csak arra kell odafigyelni, hogy ne legyen hanyag és rendezetlen a tér környezete, mert azzal ellenkező hatást érhetünk el.

 


Az északi lakberendezés szerelmesei kedvelik a hűvösebb pasztellszíneket, amikhez jól passzol a bontott-tégla fal és a nyersfa-bútorok. Komponáljuk össze a tárgyakat úgy, hogy kiegészítsék a kezeletlen felületeket.

 


A loft stílusú terekben – ahol szinte alig válik el a háló és a nappali –, jó szolgálatot tehet a téglafal, ha az összhatást világosabb textilekkel lágyítjuk.

 


A franciás virágmotívumok és a romantikus ülőbútorok mellé elengedhetetlen a fehérre festett, rusztikus fagerenda és a vintage szekrények alkalmazása.


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Rusztikus stílus kialakítása a lakásban
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér