Korszerűen tetőtér-beépítéssel

PR
2017. január 5. 14:23

Íme a VELUX tetőtér-specialistáinak javaslatai a gazdaságosabb otthon kialakítása érdekében.

Az első lépések
A VELUX szakértői az alábbiakat javasolják a kényelmes és modern lakótér kialakításához:
- Kérjünk hőkamerás vizsgálatot, ami megmutatja, hogy milyen átalakításokra van szükség, illetve az elvégzett változtatások milyen javulást hoznak az épület hőháztartásában.
- A tetőtér szerkezetének megerősítésekor bontás helyett a meglévő elemeket stabilizáljuk anyagukban azonos, jó minőségű termékekkel.
- Az energiahatékonysághoz nélkülözhetetlen a tető megfelelő rétegrendjének kialakítása, és az elemek méretbeli szabályainak betartása.  - Egy jól szigetelt tetővel optimális hőmérsékletet, szellőzést és páraszintet biztosíthatunk, így a fűtési számla is csökkenthető és elkerülhető a klímaberendezések használata.
- A tetőtér hőszigetelését a gyártói előírások szerint, szálas hőszigetelő anyaggal készítsük, és jó minőségű, alacsony hőátbocsátási tényezőjű nyílászárókat építsünk be.
- A szarufák közötti hőszigetelésen felül a szaruzat tetejére kell még min. 10-15 cm vastag szigetelést beépíteni. Ha most cselekszünk, hamar megtérül az ára, később viszont már nem lehet cserélni.
- A légrés vastagsága minimum 5 cm legyen, hiszen hiába vastag a hőszigetelés, nem lesz megfelelő a légáram.
- A hőszigetelés és a belső párazáró fólia legyen minél vastagabb. A toldásokat, csőáttöréseket le kell ragasztani!
- A külső fólia mindenképpen páraáteresztő legyen, különben a fólia alatti tetőszerkezet elkorhad.
- Ne spóroljunk sem a minőségi anyagokon, sem a nyílászárókon!


 


Energiahatékonyság fejlesztés


A tetőtér vizsgálata megmutatta, hogy a beépítés során alkalmazott technológiának, a felhasznált szigetelő anyagoknak, valamint a minőségi VELUX tetőtéri ablakoknak köszönhetően a tető, mint új zárófödém válik a ház részévé. Fontos a nyílászárók minősége, alacsony hővesztesége, hiszen felületük számottevő az épületen. A VELUX tetőtéri ablakok jó hőszigetelési tulajdonsággal rendelkeznek a tokozat, a keret kidolgozottságát és az üvegfelületek minőségét tekintve. A beépítéssel a fűtés valóban a lakókat szolgálja költség- és energiatakarékosan. Az energetikai besorolás akár két szintet is javulhat a minősítési skálán, tehát a ház gazdaságosabbá és energiahatékonyabbá válik.


 


Egészséges és környezetbarát lakótér


A beépítetlen tetőtér jelentős hűlő felülete a háznak, a fűtött tér légáramlatának útjában van, így jelentős hőveszteséget okoz. Ez rengeteg elpazarolt energiát jelent, amely nemcsak környezet terheli, hanem plusz költséget is jelent. Gondos tetőtér kialakítással megszüntethető az olyan egészségre ártalmas probléma is, mint a penészesedés. A beépítés ár-érték arányosan a legjobb megoldás egy háztartás havi rezsiköltségeinek csökkentésére, jó hőérzetet, növekvő komfortot, és új életteret teremtve.


 


További információ és tippek a tetőtér kialakításához: www.VELUX.hu


 


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Korszerűen tetőtér-beépítéssel
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér