Dzsungelhangulat a lakásban

Szöveg: Kollár Franci, Fotó: Dulux, PuzzlePix / Shutterstock, Penneys
2017. április 4. 20:30

Nagy teret hódít magának manapság a természet megjelenítése a lakásokban. Ez a hatás nem csak az organikus mintázatokban vagy a harsány színpalettákban nyilvánulhat meg, hanem a dekorációban is, amit élő növényekkel is megvalósíthatunk.

Igazi dzsungel-hatást varázsolhatunk a lakásunkba, ha tudatosan válogatjuk össze a lakberendezési kellékeket, és ezekkel harmonizáló színárnyalatokat hozunk össze egymással. A buja zöld mellett jól mutatnak a mélyebb, földszínek és a természetből merített növényi motívumok.

 


A nappaliban különleges térélményt érhetünk el, ha az egyik falfelületet zöldre festjük. Ne féljünk a határozott árnyalatoktól! Minél több zöld tónus jelenik meg, annál eredetibb lesz az összhatás.

 


A smaragdzöld felületek mellé választhatunk hűs mentát, amik együtt pazar látványt eredményezhet. Válasszunk mellé zöld pozsgás, vagy kúszónövényeket, és máris olyan, mintha saját botanikus kertet terveznénk.

 


Ha kedveljük a sikkes, vagányabb megoldásokat, akkor egy kisebb falszakaszra keressünk egy különleges falitapétát egzotikus növényi motívummal. Ha ez a mintázat visszaköszön a textíliákon is, egységben az enteriőr.

 


Ha nem akarunk komolyabb változtatásokat, a dzsungelhangulatot diszkrétebb megoldásokkal is megidézhetjük. Ebben az esetben tompítsuk a színeket és a zöld élő növényekhez fekete-fehér lakberendezési tárgyakat párosítsunk.


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Dzsungelhangulat a lakásban
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér