Beköszöntött a tavasz! Íme 5 motiváló tipp a nagytakarításhoz

Fotó: PuzzlePix / Shutterstock, Air Wick
2017. március 23. 11:00

A szürke téli napok után úgy tűnik végre-valahára beköszöntött a tavasz. Íme: 5 tipp, hogy felfrissüljön az otthonunk!

1. Tegyük el a fent felejtett karácsonyi dekorációkat!


Bár nem sokan merik bevallani, megesik, hogy március környékén még felbukkan egy-egy karácsonyi dísz a lakásban. Nem lett lemosva az ablakról a műhó, itt-ott előkerül egy száradt tűlevél és talán a karácsonyfadíszek dobozai sem kerültek egész éves nyughelyükre. Tüntessük el szem elől a szeretet ünnepének kellékeit se perc alatt!


2. Lakás textil 1X1


Csak a legszorgosabbak gondolnak arra, hogy a különféle lakástextileket is rendszeresen mosni kell. Kapjuk le a függönyöket, takarókat, asztalterítőt, illetve minden más elfekvő anyagot és tartsunk nagymosást! Teljesen más érzetet fog kelteni, mintha minden új lenne és még csak pénzbe se került!

 


3. Beltéri kert


Pár jól választott növény nem csak kellemes, de még jótékony hatást is tud gyakorolni: levegő tisztító növények egész garmadája kapható, amelyek megszűrik a különféle mérgező anyagokat a levegőben a puszta létezésükkel. Ilyen például a dracéna, a boston páfrány, a fikusz vagy az aloe vera. Utóbbi mellett még az is szól, hogy különleges gyógyhatással bír, így több okból is érdemes tartani otthon.

 


4. Zenére még a takarítás is könnyebben megy


Bár tény, hogy nehéz nekiállni a feladatoknak, egy-két praktikával élvezhetőbbé tehetjük a takarítást. Segítségként szolgálhat, ha valami pörgős zenét hallgatunk közben. Nem csak gyorsabban fog telni az idő, de lelkesebben is fogjuk végezni a dolgunkat, jó hangulatban.

 


5. Ébreszd fel az érzékszerveidet is!


Amikor már minden készen van, tisztaság és rend uralkodik mindenütt, csak egy dolog van hátra: gondoskodni a jó illatról és egyedi karaktert adni otthonodnak! A hagyományos, víz alapú légfrissítőkkel szembeni egyik fő ellenérv, hogy megtelepednek a frissen takarított felületeken és nedvessé teszik őket.

 


Az Air Wick megoldást talált erre a problémára, így a lesikált dohányzó asztal és a frissen mosott textilek is sértetlenül maradnak. Ellentétben a legtöbb légfrissítővel, melyek jórészt vízbázisúak, az Air Wick Pure nedves pára nélkül gondoskodik a jó illatról, elkerülve a nemkívánatos vízpárát vagy gyengébb illatot, melyek a hagyományos aeroszolok gyakori velejárói. Így az Air Wick Pure minden használat során egyedi illatélményt biztosít bosszúság nélkül. Az egyre szélesedő illat választékból mindenki megtalálhatja a kedvére valót: a Cseresznye virág, a Tavaszi hangulatok, a Friss pamut, a Mediterrán nyár és a Fehér vanília virág frissítő illatai közül válogathatunk.

 


Ha egész nap folyamatos jó illatot szeretnénk tartani otthonunkban, válasszuk az Air Wick Freshmatic automatikus légfrissítő sprayt, amely már Pure változatban is elérhető. A készülék három illaterősség fokozatával lehetővé teszi, hogy mindig kontrollálhassuk az illat intenzitását. Legalacsonyabb fokozaton egy utántöltő akár 60 napig is kitart, viszont ha magasabb fokozatra állítjuk a készüléket, intenzívebb illatélményt kapunk. A megújúlt készülékben elemet és utántöltőt is nagyon könnyű cserélni, emellett letisztult formatervezésének köszönhetően dekorációs elemként gond nélkül beilleszkedik bármelyik szoba hangulatába. Ügyeljünk rá, hogy a készüléket a padló szintje felett legalább 2 méterrel helyezzük el, ezáltal biztosítjuk, hogy az illat a lehető legjobban szétszóródjon a lakásban. A Freshmatic Pure készülék Tavaszi hangulatok, míg az utántöltő Cseresznye virág illatban is kapható.


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Beköszöntött a tavasz! Íme 5 motiváló tipp a nagytakarításhoz
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér