RSS-feliratkozás

Tudja, mi az az RSS?

RSS-szolgáltatásunkkal egyszerűen, kényelmesen és folyamatosan hozzáférhet oldalaink legújabb cikkeihez, tartalmaihoz. Az RSS-sel szinte azonnal értesülhet arról, ha oldalunkon - vagy akár egy-egy kiválasztott témában - új cikk jelenik meg!

Az RSS az angol Really Simple Syndication kifejezés rövidítése, magyarul leginkább "egyszerű hírmegosztásnak" fordítható. Az RSS-sel több weboldalról összegyűjthetők a friss hírek és cikkek linkjei, mégpedig úgy, hogy naponta nem kell többször megnyitni az adott weboldalakat. Az úgynevezett RSS-olvasóprogram figyeli a kiválasztott oldalakat, és azonnal jelez, ha a megadott site-on új cikk jelenik meg.

Az RSS használatához mindössze egy hírolvasó program szükséges, amely ingyen letölthető az Internetről. Az egyik legjobban használható RSS-olvasóprogram a Feedreader.

A program egyszerűen telepíthető és testre szabható. Első lépésben töltse le a programot a http://www.feedreader.com/ címről. A beállításokhoz kattintson a program jobb felső sarkában található első ikonra (Add new feed), majd írja be a megnyíló ablakba (Location of feed) a kívánt hírcsoport RSS-linkjét. Ezután nyomja meg a Next-, majd Finish-gombot, és a hírcsatornát máris figyeli az olvasóprogram. Ismételje meg ezt a műveletet, amennyiben további rovatokra, hírforrásokra is kíváncsi.

Az olvasóprogram folyamatosan figyeli a kiválasztott oldalakat, és automatikusan frissíti őket. Ön is frissítheti a hírfigyelő tartalmát a második ikonra (Update all newsfeeds) kattintva.

Ha a bal menüben szereplő hírforrás nevére kattint, a jobb oldali felső mezőben megjelennek az adott oldal RSS-cikkeinek címei, ha ezek valamelyikére klikkel, akkor a jobb oldali alsó mezőben a „Read on”-ra kattintva az egész cikk megjelenik.

Ha egy kiválasztott oldalalt mégsem szeretne folyamatosan nyomon követni, akkor kattintson a bal oldali oszlopban az adott hírforrás nevére jobb egér gombbal, és válassza ki a „Delete current feed” menüpontot, hogy törölje az oldalt a listából.RSS-csatornák


Lakáskultúra Klub
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_lakaskulturaklub.xml

Magazin

Hírek
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_hirek.xml

Lakásriportok
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_lakasriportok.xml

Kitekintő
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_kitekinto.xml

Fókuszban
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_fokuszban.xml

Életstílus

Építészet
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_topepiteszet.xml

Sztár lakás
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_sztarlakas.xml

Vitizkártya
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_vizitkartya.xml

Tanácsadó

A hónap hangulata
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_honaphangulata.xml

Kreatív
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_kreativ.xml

Zöld tippek
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_zoldtippek.xml

Paragrafus
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_paragrafus.xml

Shopping

Két árban - egy forma
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_ketarbanegyforma.xml

Vásárlási tanácsok
http://www.lakaskultura.hu/static/rss/cikkek_vasarlasitanacsok.xml
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér