Vidéki egyszerűség

Szöveg: Kollár Franciska, fotó: fjorde-arnis.de
2017. február 16. 20:30

Ez a vidéki ház Németország legkisebb városában, Arnis-ban található a Jylland félsziget déli részén. A település óvárosi részében vannak a legrégebbi házak, melyből az egyik az általunk bemutatott Fjorde-Arnis névre keresztelt ház a 18. század végén épült.

A környék rendkívül varázslatos és emberléptékű, a régi épület jellegzetes ablakairól ismerhető fel. A ház alapterülete 130 négyzetméter, mely jelenleg egy négytagú család otthona. A ház külső homlokzatánál meghagyták a vidékies, helyi stílust, melyet a jellegzetes ablakok tesznek karakteressé.

 


Az épületbe lépve rögtön a földszinti téregyüttesbe érünk, ahol egy nagy közös tér és egy hálószoba kapott helyet. A belmagasság nem túl nagy, mégis kellemes térérzete van az embernek.

 


Nem csak az ebédlőben tud összeülni a család, erre a nappaliban elhelyezett asztalnál is van lehetőség.  Az alsó szint nem túl nagy, de mivel nagyon világos, ezért mégis tágasabbnak, légiesebbnek érezzük.

 


A nappali szívében, központi helyet kapott egy kályha, amely meleg, otthonos hangulatot áraszt. Hatása érződik még a konyhában is.

 


A második hálószoba az emeleti lakásrészben található, ami inkább egy elvonulós pihenőszobához hasonlít, mintsem egy klasszikus hálóhoz. Itt már megjelennek személyes, kissé művészies tárgyak is, amit egy kellemes olvasósarokkal egészítettek ki a tulajdonosok. A felső szintről csodás a kilátás a kikötőre és a kertre is.

 


Forrás: urlaubsarchitektur.de


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Vidéki egyszerűség
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér