Izgalmas otthon a Baross utcában

Szöveg: Balla Nóra, Fotó: Molnár Csongor
2017. március 17. 20:30

A retró elemekkel teli, eklektikus stílusú Baross utcai lakásban fontos szerepet kap a terek maximális kihasználása.

A Zsiga Bár tulajdonosainak már korábban is mutattuk be lakását, most pedig egy újabb bepillantást nyerhetünk az általuk képviselt "Zsiga életérzésbe".
Amint belépünk az előszobába rögtön stílusos elemekkel találjuk szembe magunkat. A plafonon különböző búrájú lámpák lógnak sorban. Az étkezőben több régi stílusú, mintás textil van, melyek a másik otthonra is jellemzőek voltak.

 


Az előszoba, az étkező és a konyha egy légtérben található, de a padló és a mennyezet konstrukciójának segítségével mégis jelképesen elkülöníthetőek lettek egymástól. Az étkező ódonságával szemben a konyhai bútorok modernsége jelenik meg. Itt alapvetően az arany szín különböző árnyalatai dominálnak a fehér mellett a falakon.

 


A fürdőszobában is kardinális kérdés a tér kihasználása, de a magas belmagasság hatalmas előnyt jelent, így például a mosógép és a szauna is a galériára került, melyhez a falépcső vezet. A fényekkel való játék itt is megjelenik, például a zuhanynál, valamint a hangulatvilágításért felelős csillagos égősorok az egész falszakaszon végighúzódó tükör mellett.

 


Ha nagy egy lakás belmagassága, akkor egyértelmű a galériás hálószoba kialakítása. Az alatta lévő terület itt gardróbként van kihasználva. Így nem kell máshol helyet szorítani a tárolásra, és a hálószoba többi részén hatalmas tér szabadul fel.

 


A retró vonal a különleges kinézetű nappaliban is folytatódik. A geometrikus stílusú tapéta, a régies stílusú, a sötét bőr kanapék, a súlyos faasztal, valamint a falon található plakát és az alatta lévő varrógép mind-mind ezt a stílust képviselik.

 


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Izgalmas otthon a Baross utcában
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér