Izgalmas megoldások a lakásban

Fotó: PuzzlePix/Camera Pres
2016. február 29. 10:40

Tulajdonosa hosszas keresgélés után találta meg azt a házat, ami szerinte „az elhanyagoltság tökéletes állapotában volt” amikor megvásárolta. Nem volt szükség strukturális átalakításokra, éppen annyi felújítást igényelt, amennyivel költséghatékonyan saját stílusához tudta igazítani az 1930-as években épült otthonát.

Meglehetősen szokatlan választás egy hálószobához a szürke, tulajdonosa mégis ragaszkodott hozzá.
- Egyszer láttam egy albumot telis-tele monokróm enteriőrökkel. Megtetszett az ötlet, és mivel nagyon megnyugtatónak találom a szürke színt, elhatároztam, hogy ennek az árnyalataival festem ki az egész házat. Remek atmoszférát teremt, és kiváló hátteret biztosít a különböző stílusú bútoraimnak. - magyarázza házigazdánk.


 

A sok jó tanács ellenére az új tulajdonos nem bővítette ki az apró konyhát, kifejezetten élvezi, hogy végre egy helyben állva is elér mindent főzés közben. A bútorok közül rengeteg retró darabot olcsón, kicsit rosszabb állapotban vásárolt meg, aztán felújította. Ezek nagyon jól kombinálhatók a drágább garnitúrákkal, melyeket leárazásokon talált.


 


Némi kibővítés után a nappalit az előszobától egy dupla, a kerttől pedig egy francia ajtó választja el. Az ebédlőasztalt Eimear a szüleitől kapta, és ő maga festette át, ahogy a külön vásárolt székeket is.
Szenvedélyes gyűjtő, komoly készlete van bögrékből, könyvekből és műalkotásokból. Végre otthonra leltek ezek a tárgyak.


- Régen egy galériában dolgoztam, azóta vásárolok festményeket, de eddig nem volt hova kitenni a képeket. - meséli, ahogy körbevezet minket otthonában. 


 


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Izgalmas megoldások a lakásban
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér