Hogyan teremts rusztikus hangulatot a konyhádban?

Szöveg: Kollár Franci
2017. április 18. 15:30

Ahány ember, annyi ízlés és szokás, tartja a mondás. A családias otthonokban rendszerint a jó értelembe vett régies stílusú hangulatot részesítik előnyben. A rusztikus hatású bútoroknak megvan a maguk karaktere: mindegyiknek van múltja és mondandója.

Mi ezeket a rusztikus megoldásokat nem csak a vidéki házakban tudjuk elképzelni, hiszen egyik-másik jól működik városi környezetben is. Mutatunk néhány egyszerű trükköt, hogyan tudjuk kialakítani otthonunkban ezt a hangulatot.

 


A vidéki családi házakban érdemes kiépíteni egy kerti konyhát, ahol egy hosszabb fa asztalon könnyedén elvégezhetjük az ételek előkészítését, de hétvégén akár egy kiadós reggeli helyszínévé is válhat.

 


Manapság divatos lett a városi nomád életstílus, amihez a lakberendezési megoldásoknak is alkalmazkodniuk kell. Érdemes körülnéznünk a nagyszüleink háza táján, hogy milyen bútordarabok várnak felújításra. Akkor lesz igazán élhető egy konyha, ha minél jobban a család ritmusához alkalmazkodik. Hagyjuk nyersen az asztal fa felületét és válasszunk hozzá illő, egyedi székeket.

 


Régen minden házban volt egy súlyosabb tömegű, karakteres tálalószekrény az ebédlő helyiségében. Ez a bútordarab ma is jó szolgálatot tehet, főképpen ha egy többfiókos változatot találunk, ami elnyeli magába a család felhalmozott apró kellékeit. Egy faliszekrény a komód felett szintén praktikus lehet tárolás szempontjából. Ha nyitott polcokat választunk ehhez a megoldáshoz, akkor kiemelkedően ügyelnünk kell a rend megtartására, különben nagy lesz a káosz a szobában.


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Hogyan teremts rusztikus hangulatot a konyhádban?
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér