Csillogó arany karácsony

Szöveg: Csóka Noémi, fotó: Gosztom Gergő, styling: Pécsi Balázs és Hannus Tamás
2016. december 8. 09:00

Drámai hatás és kidolgozott részletek jellemzik vendéglátóink nagypolgári hangulatú, belvárosi otthonát. Alapvető cél volt, hogy már a belépéskor egyedi, karakteres lakás köszöntse az idelátogatót.

– Egy fiatal pár megrendelésére alakítottuk át a közel száz négyzetméteres, két hálószobás otthont. A felújítás során elsődleges szempont volt, hogy a hely és a ház szellemiségét megőrző, elegáns utcafronti lakásba a modern dizájnbútorok mellett antik darabok is kerüljenek – mesélik a Térkultúra Design Team enteriőrtervezői, Nikoletti Petra és Hannus Tamás. A szakemberek tudatosan igyekeztek hangsúlyozni az épület nagypolgári jellegét, és egy-egy markáns részlettel izgalmasan kiemelték az impozáns adottságokat. A magával ragadó miliő hatását tovább fokozza a különös hangulatú, fekete alapon fehér rózsás Ellie Cashman tapéta és a pepita kockakő.

 


– A tulajdonosoknak persze kellett néhány nap, amíg megbarátkoztak a kétségtelenül erőteljes motívumokkal, de aztán egyszerűen beleszerettek ezekbe a virágokba – meséli nevetve Petra az angol tapéta kiválasztására emlékezve. – A virágok egyébként nem csak az előszobában kapnak fontos szerepet, hiszen az innen nyíló helyiségekben mindenhol megjelennek; a hatalmas sziromlevelek ott virítanak a hálószobában, sőt üvegfelületre nyomtatva még a fürdőben is.

A nappaliba lépve rögtön szembetűnik, hogy a tulajdonosok már lázasan készülődnek az ünnepekre; a bronz és arany kiegészítők, illetve a brokátosan csillogó textilek varázslatos atmoszférát teremtenek a szokatlanul sötét, szürke falú helyiségben. Az egyedi szépségű árnyalat számos kísérlet eredménye, de a tervezők kitartóan dolgoztak az elképzelt színvilág megteremtésén.

 


– A hatalmas ablakoknak és az utcafronti elhelyezkedésnek köszönhetően a lakás kimondottan világos, így a drámai hatás kedvéért be lehetett vállalni a sötétebb tónusokat. Természetesen több próbát is végeztünk a felületen, nappali fényben és esti világításnál egyaránt – mondják a szakemberek.
Ebben a helyiségben kapott helyett a konyhapult is, ám a tulajdonosok kérésére Petra és Tamás arra törekedett, hogy ez minél diszkrétebben jelenjen meg a térben. Végül a kazettás kidolgozásnak köszönhetően sikerült tökéletesen elrejteni a falba épített elemeket.

 


– A pult mögé egy fekete színű, márványhatású, erezett anyagot kerestünk, amely ugyanakkor jól tisztítható és strapabíró. Így találtunk rá erre a különleges, a márványnál is sokkal keményebb olasz kőre, a táblát pedig egy acélszerkezetre építettük rá. Az egyedi darab végül a nappali talán leglátványosabb eleme lett.

 


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Csillogó arany karácsony
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér