Az első feladatok a kertben

2017. március 16. 11:00

Minden évszakban új feladatok várnak ránk a lakáson belül és a kertben is. Amikor beköszönt a tavasz, alig bírjuk kivárni, hogy időt tölthessünk a szabadban. A sok-sok elvégzendő feladat beosztásához érdemes egy naptárat készítenünk, hogy jól átlássuk mikor milyen teendőink vannak.

A tavaszi nagytakarítást követően már a kertben is akad dolgunk, hiszen a tél utáni első lépések megalapozzák a növények életét egészen őszig. Ekkor kell elvégezni a metszéseket, a lehullott falevelek begyűjtését és a talaj megtisztítását, hogy fellélegezhessen a fű és a növények, mielőtt beindul a természet.

 


Mielőtt bármilyen munkálatba belefognánk, érdemes ellátogatni egy kertészetbe és beszerezni néhány alapszerszámot és védőfelszerelést, hogy megfelelően tudjunk dolgozni a kertben.

 


Akkor lesz szép és üde a kertünk, ha szívvel-lélekkel ápoljuk a növényeket és ugyanúgy gondoskodunk róluk, mintha gyermekeink lennének. A burjánzó zöldek meghálálják a törődést.

 


A hideg hónapok után igazi felüdülés a viráglocsolás a kertben. Amint felfrissülnek a növények, virágillatba borul az egész környék, amitől akár már a teraszon ülve is kellemes, bódító hangulatba kerülhetünk.


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Az első feladatok a kertben
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér