Év Háza pályázat

2017. március 13. 20:30

Május 10-ig nyújthatják be munkáikat családi házak és kis társasházak tervezői a 2017-es Év Háza pályázatra, melynek fő támogatója a Baumit, és amely újraindítása óta eltelt közel egy évtized alatt az egyik legrangosabb hazai, független, szakmai díjjá nőtte ki magát.

Az Év Háza pályázat 7 év szünet után 2008-ban került újra kiírása a legelismertebb építészek zsűriben való közreműködésével. A díj mára szegmensében az egyik legismertebb és legszélesebb körben érdeklődésre számot tartó építész szakmai elismeréssé vált.


- A pályázat kiemelt alapelve, hogy a kiválasztás kizárólag szakmai szempontok alapján történjen. Nem túlzás, hogy az Év Háza zsűrije az egyik legrangosabb szakmai grémium a hazai díjak és pályázatok vonatkozásában. Ennek garanciájaként a legjelentősebb építész szakmai szervezetek vezetői mellé, minden évben meghívást kapnak az előző évben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek is – mondta el a pályázat kihirdetésekor Szoják Balázs, építész, a pályázat kurátora, majd hozzátette: – A pályázat rangját emeli, hogy az elmúlt közel egy évtized alatt a díjazottak között voltak a szakma legjelesebb képviselői.

 


Az országos, nyílt és nyilvános Év Háza pályázaton idén ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a maximum 4 lakásos lakóépületek. A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek mind esztétikai, mind környezeti, mind pedig gazdasági szempontból példaértékűek. Az Év Háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad. A Magyar Építőművészek Szövetsége által gondozott Visegrádi Négyek Családi Házai utazó kiállítás magyar anyagát évek óta a beérkező pályázatok közül választja ki a neves építészekből álló Bíráló Bizottság.

 


Az 500 000 Ft fődíj mellett, idén több különdíj is gazdára vár.


A pályaművek beadási határideje 2017. május 10. 15h


A pályaműveket elektronikusan a www.evhaza.hu weboldalon lehet benyújtani!


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Év Háza pályázat
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér