Zöldet a fürdőbe!

2017. február 13. 16:00

A pára- és melegkedvelő növények számára ideális környezet a fürdőszoba – feltéve, ha rendelkezik ablakkal.

Házi wellnessoázisunkat már egyetlen cserépnyi zölddel is barátságosabbá tehetjük. Ne zsúfoljuk túl a használhatóság rovására! Íme, néhány ajánlott faj:


 


Páfrányfélék Az apró gombpáfrány falitartóban és polcon is érvényesül. Mosdó vagy kád szélén jól mutat a légies Vénuszhaj páfrány, szép és nem foglal sok helyet. A lehajló levelű szobapáfrány virágoszlopra vagy széles ablakpárkányra való. A madárfészekpáfrány látványos, de helyigényes.


 


Fűszerű növények A felfelé törekvő szobapalka (vízipálma) átmérője nem lesz szélesebb a cserép átmérőjénél. A szobabambusz elhelyezésénél vegyük figyelembe, hogy sűrű, üde zöld lombozata szétterül.


 


Pálmák Tágas fürdőben a sarokba tehetünk egy méretes könnyezőpálmát, mert szűrt fényt szeret, mint a kencia- és az aranypálma. Vigyázat: a kemény levelű fajok szúrósak!


Broméliák Az ezüstös színű, lecsüngő szakállbroméliát kagylóra, faágra kötözhetjük vagy felakaszthatjuk, mert gyökerei csak a kapaszkodást szolgálják. A lándzsarózsa és a pikkelyvirág színt hoz a fürdőbe.


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Zöldet a fürdőbe!
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér