Profi segítők

Csendes Eszter
2014. április 16. 14:41

Az aktuális tavaszi nagytakarítás embert próbáló feladat, de húsvét előtt illik megcsinálni. Nagy segítséget jelent, ha profi eszközök, modern gépek segítik a munkát. Összeszedtünk néhány háztartási gép újdonságot, melyek között - a háziasszonyok álmának megtestesüléseként - még olyan is akad, amely tényleg helyettük dolgozik.

 


Ezek az újdonságok élvezetesebbé teszik a takarítást, megkönnyítve a jellemzően nem túlságosan népszerű házimunkát legyen szó porszívózásról, függönymosásról vagy vasalásról. Prémium kategóriás készülékekről lévén szó, a magas minőség és az innovatív technológiai megoldások mellett az igényes megjelenés is meghatározza ezeket a háztartási gépeket.


Új Ergorapido: a mindig kéznél lévő porszívó


 
A Magyarországon gyártott Electrolux Ergorapido nagy előnye, hogy mindig kéznél lehet, hiszen esztétikus megjelenése miatt nem kell feltétlenül a szekrénybe rejteni. Széles színválasztéka lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja az otthonához illeszkedőt.


 
Az új, kétfunkciós modelleknek a korábbiaknál nagyobb a szívóereje, akkumulátora pedig egyetlen töltéssel kibírja egy több szobás lakás takarítását. Gyorsan, egyszerűen és kényelmesen lehet vele takarítani, beépített morzsaporszívója otthon és az autóban is praktikus segítség. Hatékonyságát megnövelt felületű szűrő segíti, és akárcsak a korábbi modellek, az új Ergorapido is LED fényekkel világítja meg az utat maga előtt, láthatóvá téve a port és a szennyeződéseket. A nagy keréknek és az újratervezett szívófejnek köszönhetően ráadásul remekül manőverezhető. Speciális súlyelosztásának köszönhetően „megáll a lábán”, így bárhol leparkolható, amíg a beépített morzsaporszívóval a konyhapultról, a kanapéról vagy épp az autó üléseiről felszívjuk a morzsát. A takarítás végeztével azzal sem kell bajlódni, hogy a motoros forgókefére tekeredett hajszálakat eltávolítsuk: a fekete, acélszürke és csokoládébarna modellek szívófejébe épített penge egyetlen gombnyomással levágja feltekeredett hajszálakat.Csendes és vidám vasalók a Philipstől


 
A PerfectCare Silence a létező leghalkabb nagy teljesítményű gőzállomás, amely tökéletes gőz és hőmérséklet kombinációt biztosít bármely vasalható anyag esetén. Nincs többé szükség a vasalnivalók anyagok szerinti szortírozására, és nem kell többet arra várni, hogy a vasaló visszahűljön a kívánt hőmérsékletre. A biztonságos vasalást a Smart Control beállítás és Cyclonic Gőzkamra is segíti, mely állandó hőmérsékleten tartja a PerfectCare vasalótalpát, és még akkor sem ég meg a ruha, ha öt percre rajtafelejtjük a vasalót.


 


 


 
Az új Philips Azur vasaló kiváló gőzölési teljesítménnyel rendelkezik, optimális kialakításának és súlyának köszönhetően könnyen irányítható, még a nehezen hozzáférhető részeken is. A biztonsági automatikus-kikapcsolás funkció 10 perc után automatikusan kikapcsol, amikor nem használjuk. A SteamGlide vasalótalp karcálló anyagának köszönhetően remekül siklik és egyszerűen tisztítható. A 2600 W teljesítmény gyors felmelegedést és kiváló hatékonyságot biztosít, miközben az akár 50 g/perc folyamatos gőzkibocsátás gondoskodik arról, hogy minden gyűrődést eltávolíthassunk. (A gőzlövet funkcióval akár 200 g gőz bocsátható ki, amivel a legmakacsabb gyűrődések is eltávolíthatók). Extra tartozék az egyedi hőálló doboz, amibe akár közvetlenül a vasalás után elpakolhatjuk a vasalót, nem kell megvárni, hogy kihűljön.


 
Egyedülálló mosási és szárítási technológiák a Mieletől


 


 
A Miele új W1-T1 generációs mosógépei az új PowerWash mosási eljárással – a WFK Kutatóintézet vizsgálatai alapján – legalább tíz százalékkal jobb tisztítási teljesítményt érnek el. A speciális mosási ritmus, a plusz keringető szivattyú és az összehangolt dobforgás együttes hatásának köszönhetően a mosószer gyorsabban kerül a textíliára. A QuickPowerWash programmal a Miele először kínál olyan mosóprogramot, mellyel kevesebb, mint egy óra alatt valódi tisztaság érhető el, termo-textilkímélő dobja minden eddiginél nagyobb méhsejtcellái és az új emelőbordák pedig extrán óvják a ruhákat. A TwinDos automatikus folyékony mosószer adagoló rendszerével akár 30% mosószer is megtakarítható.


 
A készüléksorozat szárítógépei esetében ¬– a bennük lévő PerfectDry rendszernek köszönhetően, amely folyamatosan méri a ruhában maradó nedvességet – csak annyi időt vesz igénybe a szárítás, amennyire igazán szükség van. Az új SteamFinish gőzfunkció pedig gondoskodik a vasalás ideális előkészítéséről, sőt, a textília fajtájától függően akár ki is válthatja azt. A textilkímélő dob a szárítógépekben szintén nagyobb méhsejtekkel rendelkezik, ezen kívül új emelőbordákkal látták el az optimalizált szárításért és textilkímélésért. Ráadásul az A energiaosztálynál 45%-al kevesebb energiát használ fel.


 


Helyettünk dolgozik az LG robotporszívója


 


 
Az LG HOM-BOT SQUARE intelligens robotporszívója egy gombnyomásra bejárja a lakást, és két hosszú keféjével automatikusan felporszívóz. Szögletes kialakításának és kis méretének hála sem a sarkok, sem a bútorok alatti részek nem okoznak neki gondot. Dual Eye 2.0™ kameráival és fejlett érzékelő rendszereivel az első alkalommal feltérképezi a lakást, amit megjegyez, így biztos, hogy nem megy neki semminek, és pontosan emlékszik, hogy merre járt már, és hol van még dolga. Ha lemerülőben van, automatikusan visszamegy a töltőbázisára, majd folytatja a munkát, ha feltöltődött. Az LG Smart Diagnosis™ funkció, szinte azonnal figyelmeztet az esetleges apróbb problémákra, lehetséges megoldások felajánlásával. 


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Profi segítők
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér