Néhány ötlet, hogy stílusosabb legyen a fürdőszobánk

2016. február 16. 09:25

Mindenki élvezi a wellness szállodák tiszta, makulátlan luxusát. Ki ne szeretné ezt az élményt az otthonában is átélni? Természetesen a legtöbben nem rendelkezünk tökéletes fürdőszobával, de a drága és komplett felújítás helyett már pár apró változtatással is elérhető a spa hangulat.

Használjon virágokat


A növényektől rögtön élettelivé válik a fürdőszoba, a friss virágok pedig azonnal feldobják a hangulatát. Az orchidea nagyon népszerű, de egy kisebb helységben elég egy szerényebb csokor, egy kedves szobanövény, vagy akár csak egy gyönyörű levelekkel rendelkező ág, amit szép vázába teszünk.


 


A kiegészítők varázsa


Nagy hatáshoz érdemes kicsiben gondolkodni. A szappanok, a gyertyák, a fürdőolajak és némi potpourri segítenek egy kis luxust csempészni a hétköznapokba. A harmonikus összhatáshoz rendezzük egy helyre, akár egy fatálcára a kiegészítőket ahelyett, hogy szétszórnánk a helységben.


 Fenséges törölközők


Semmi sem fogható az új, pihe-puha textilhez, a „szálloda az otthonomban” élményhez pedig érdemes pár extra, összehajtott darabot is elől tartani. Színválasztásnál a hófehérrel lehetetlen mellélőni, de érdemes élénk, vidám színekkel is kísérletezni, ha összhangba hozhatók a helyiség többi részével.


 Zsámoly trükk


Egy szép, finom anyaggal behúzott zsámoly ismét közelebb visz miket ahhoz, hogy elegáns lakosztályt varázsoljunk a fürdőnkből. A kád mellé téve tarthatunk rajta törölközőket, növényt, gyertyát, szappant, vagy akár a kedvenc könyvünket is. A hatás fokozható, ha márvány asztalkát, esetleg egy hosszabb padot használunk erre a célra.Csak finoman


Amennyiben mégis a felújítás mellett döntünk, a festés és a bútorok kiválasztása során válasszunk halvány, világos, neutrális árnyalatokat. Az élénkebb színeket érdemes meghagyni a kisebb felületű kiegészítőknek.


 


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Néhány ötlet, hogy stílusosabb legyen a fürdőszobánk
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér