Hogyan alkalmazzuk a türkiz színt a lakásban?

Szöveg: Kollár Franciska, fotó: Harlequin, Sanderson
2017. február 14. 11:00

Sokak szerint a lakberendezéshez kell némi bátorság és vakmerőség. Szerintünk elég, ha játszunk egy kicsit a kreativitásunkkal. Megmutatjuk, hogy sem a színektől, sem pedig a feltűnő elemektől nem kell félni, csak tudni kell néhány szabályt a használatukhoz.

Minden évnek megvannak a divatos színei és a hozzá tartozó minták, amikért rajongunk. De van néhány időtálló megoldás, amivel nem lőhetünk mellé, és a látványukat is nehéz megunni. Többek között ilyen a türkiz szín, amelynek kékes és zöldes árnyalatai örök frissességet tükröznek, és szinte nincs olyan helyiség, ahol ne mutatnának jól. Egy-egy alapvető jellemzőt azért elárulunk erről a színről, hogy saját otthonában is jól mutasson.


 


A kevesebb néha több elv itt nem igazán érvényesül, hiszen minél több tárgyon és felületen köszön vissza a türkiz árnyalat, annál harmonikusabb lesz a tér. A legegyszerűbb, ha a falszínhez választjuk a lakástextileket a nappaliban, így kialakulhat az egységesség.


 


Ha a türkiz mellett döntünk, akkor maximum még egy aktívabb szín kerülhet mellé, ellenkező esetben komolytalan és zavaros lesz a szoba. Ehhez a színhez jól illenek az élőnövények és annak dekorációs változatai.
A türkiz mellé nagyon látványosak a virágmintás lakáskiegészítők vagy más etno jellegű motívumok a bútorokon. A legjobb, ha a választott mintában is felbukkan a türkizkék árnyalat, így nem lesz túl nagy a kavalkád.

 


Ha szeretnénk nőies miliőt teremteni az otthonunkban, akkor fókuszáljunk a lakástextilekre és a kiegészítőkre, hisz a függöny, a bútorszövet és a párna színeinek egysége megadhatja a szoba karakterét. A finom, lágy motívumok jól kijönnek a türkiz színnel.

 


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Hogyan alkalmazzuk a türkiz színt a lakásban?
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér