4 tipp a fürdőszoba átalakításához

2016. február 29. 11:00

Akár egyszerű és puritán, akár luxusszállodákat megszégyenítő fürdőszobát szeretnénk, elsősorban a helység funkcionalitását kell szem előtt tartanunk. Néhány hasznos tipp, ami az újdonság varázsának elmúltával is kiállja az idő próbáját.

1. Világítás   
Ha világosabbá szeretnénk tenni a szobát, gondolkodjunk el a plafonba süllyesztett spotlámpákon. Jó ötlet lehet fényerőszabályzós kapcsolót használni, amivel könnyen és gyorsan változtathatunk a fürdőnk hangulatán. Érdemes hosszabban elmerengeni a tükör használatán: akár borotválni, akár sminkelni fogunk, egy megfelelően elhelyezett és erős fényű világítótest nélkülözhetetlen lesz a precíz és sérülésmentes végeredményhez.


 


2. Ablak
A bukó-nyíló ablak a legpraktikusabb megoldás: nem rozsdásodik a fogantyúja, a szúnyoghálója kint helyezkedik el, és tejüveget használva akkor se feltétlen látnak be, ha nyitva van. Mindenképpen ellenőrizzük, hogy a terület egész biztosan vízhatlan.


 

3. Talpalatnyi zuhany
A régi, előregyártott, unalmas bézs zuhanytálcák ideje lejárt. A modern tálcák már egyediek és izgalmasak, általában akrilból vagy porcelánból készülnek. Amennyiben egyáltalán nem szimpatikus a tálcás megoldás, lehetőségeink száma végtelen: érdemes minél kisebb csempékkel, elemekkel dolgozni, így kevésbé lesz csúszós a végeredmény.


 

4. Fiókok
A szekrénykék, szépítkező asztalkák esetében érdemesebb az ajtós helyett a fiókos megoldást választani. Könnyebben kezelhetők, jobban rendszerezhetők.


  


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: 4 tipp a fürdőszoba átalakításához
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér