Különleges olasz tükörházak

2015. szeptember 3. 10:58

A dél-tiroli Bolzano városától nem messze található ez a két rendkívül különleges apartman, amelyek tükörképei egymásnak.

További érdekesség, hogy a házak hátulról szinte nem is „látszanak”, köszönhetően annak, hogy a hátsó falaik tükörként funkcionálnak, melyeken a közeli hegyek képei tükröződnek.


 


Ezeket a különleges szálláshelyeket Peter Pichler építész álmodta meg. A végeredmény rendkívül egyedi: a szögletes és ovális részek, valamint a fekete és a fehér kontrasztja adja meg az épületek alaphangulatát.


 


A házak közepén a nappali található, melyből a festői kilátásban gyönyörködhet, aki itt száll meg, de az olyan személyes tereket, mint a háló- és fürdőszoba elrejtették a kíváncsi szemek elől. Mindegyik apartmanhoz tartozik egy fedett terasz és saját kert is.


 


A berendezés is a legmodernebb trendeket követi, a tér kihasználtsága maximális. Az épületek színét kívülről a fekete határozza meg, ezt a belső terekben domináló fehér szín egyensúlyozza, amelyet pedig a tökéletesen megválasztott bútorok és kiegészítők tesznek még különlegesebbé.


Forrás: Urlaubsarchitektur (urlaubsarchitektur.de)
Fotók:  Oskar Da Riz, Nicolo Degiorgis, Jasmine Deporta

1/5

Tükörjáték


A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!
Ajánlott cikk címe: Különleges olasz tükörházak
Ajánlott cikkek
Lakótér - 300 inspiráló helyiség
Lakáskultúra Piactér